3 cai sigure prin care iti sabotezi succesul

By 13 aprilie 2021 Articole

Cand spun „SUCCES„, ma refer la orice proces care se finalizeaza cu rezultate favorabile, dorite, pozitive. Dar, pentru a atinge acest punct, este important sa parcurgem cateva etape esentiale pe care foarte multi oameni le omit si astfel ajung sa se indeparteze tot mai mult de reusita.

      Cum iti sabotezi succesul?

 

1.Nu il definesti

Pentru a obtine ceva, orice, este important sa stii ce vrei. Succesul nu face exceptie. Pentru a il avea, trebuie sa il definesti cat mai exact, cat mai in detaliu. De ce? Pentru ca astfel vei sti sa recunosti oportunitatile care iti sunt de folos in atingerea lui. Vei sti cine si ce te poate ajuta. Nu vei bajbai incercand sa gasesti formula potrivita. Vei castiga timp, vei obtine rezultate rapid, vei evita frustrarea care apare cand lucrurile stagneaza si vei evita abandonarea ideii sau esecul alegand ce nu ti se potriveste.

2. Nu stii de ce il doresti

Chiar daca multi merg pe ideea “incearca orice in viata”, asta nu inseamna sa iti pierzi timpul si energia cu ceva ce nu iti este de folos sau care nu te caracterizeaza. Daca nu este potrivit persoanei tale, daca nu are sens pentru tine, drumul la care te inhami nici nu conteaza unde duce sau cum este parcurs pentru ca nu face parte din scopul tau, misiunea ta sau visul tau. De aceea este important sa stii de ce iti doresti un lucru anume, o experienta, un obiect, un job sau succesul. Astfel vei avea un tel precis si vei fi motivat sa mergi inainte cu incredere.

3. Nu il planifici

Odata ce stii ce vrei si de ce vrei, daca nu iti faci un plan pentru a il obtine, vei ajunge in punctul de “nava care pluteste in deriva”. Nu vei sti ce ai de facut pentru a ajunge la destinatie, ce drum trebuie sa parcurgi. Nu vei avea un ghid, o harta care sa te indrume. Vei merge din port in port sperand ca ai ajuns la destinatie. Nu vei pierde doar timp, resurse si energie, dar riscul de a obosi cautand calea buna este mare si pericolul sa te scufunzi pe parcurs creste.

Tu ti-ai sabotat/iti sabotezi reusitele si succesul?

PS Stii ca, fiind sabotorul succesului personal iti sabotezi si viata?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.