Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul – Robin S.Sharma

By 27 iunie 2013 Articole

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul

 

Autor: Robin S.Sharma

Titlu original: The Monk who sold his Ferrari

Editura: Vidia

 

 

 

 

Daca iti doresti sa afli ce este spiritualitatea, cat de importanta este disciplina, dar mai ales daca te intrebi cum poti avea o viata linistita, implinita, cum te poti bucura de fiecare zi si cat de mult ne pot influenta propriile ganduri, citeste „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul„.

Este o carte de dezvoltare personala care mie imi este foarte draga.

Robin S.Sharma relateaza povestea de viata a unui fost avocat faimos. Acesta isi traia zilele intr-o continua agitatie, mereu grabit si in alerta. Muncea pana la epuizare, nu gasea timp pentru familie, nu avea timp sa isi puna gandurile in ordine. Castiga multi bani, era recunoscut ca un bun profesionist in domeniu, dar toate acestea nu au facut decat sa il duca in pragul mortii. Deciziile pe care le-a luat, modul cum si-a schimbat viata si cum a intinerit fizic si spiritual ne sunt relatate prin sfaturile pe care acesta le da unui bun prieten.

Cateva idei mi-au placut in mod deosebit si le voi cita in continuare:

 

„…stapanirea mintii reprezinta esenta stapanirii vietii.”

 

„Nu putem controla vremea, traficul sau starile celor din jurul nostru, dar cu siguranta ne putem controla atitutdinea fata de aceste evenimente.”

 

„…secretul fericirii eterne este simplu: afla ce-ti place cu adevarat sa faci si apoi directioneaza-ti intreaga energie pentru a-l face.”

 

„…singurele limite ale vietii sunt cele pe care ti le stabilesti singur.”

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.