De ce citatele motivationale si cartile de dezvoltare personala sunt un bullshit?

By 17 februarie 2021 Articole

Intalnesti citate motivationale peste tot: pe paginile de socializare, in reclame, in carti, in discursuri sau in prezentari…

Si sunt persoane care spun ca moda asta este inutila, este o prostie. Nu citatele motivationale te fac sa evoluezi, nu citatele motivationale te schimba in bine (sau in mai bine), nu ele te invata o meserie si nici nu iti pun paine pe masa.

 

„Terminati cu tampeniile astea motivationale si puneti osul la treaba!”

Am auzit aceste cuvinte intr-o discutie despre dezvoltarea personala.
Asa este, nu citatele motivationale te schimba, nu cartile de dezvoltare personala te fac sa evoluezi, dar ele pot aprinde in tine dorinta de a iti depasi conditia. Ele pot fi impulsul de care ai nevoie pentru a gasi o cale de a trece la nivelul urmator. Ele te pot provoca sa cauti dincolo de aparente, sa vezi si alte perspective si iti pot oferi un raspuns sau te pot indruma catre o directie pe care nu o vedeai pana atunci.

Nu trebuie sa fii inspirat de tot ceea ce inseamna „motivational”. Este imposibil sa se intample acest lucru. Dar cu siguranta o parte din ceea ce citesti sau asculti va schimba ceva in sufletul tau, te va pune pe ganduri si te va motiva intr-un mod sau altul sa te pui in miscare.

Un citat care astazi nu iti transmite nimic, peste un timp, dupa ce experimentezi mai mult si vei avea o alta cunoastere asupra vietii, acelasi citat poate fi piesa care face legatura intre ceea ce esti si ceea ce poti deveni.

De ce sunt citatele motivationale si cartile de dezvoltare personala un bullshit?

Pentru ca nu sunt pentru toata lumea.
Nu sunt pentru cei care se considera perfecti.
Nu sunt pentru cei care au aroganta de a crede ca stiu totul despre viata.
Nu sunt pentru cei care spun ca mai mult de atat nu se poate.
Nu sunt pentru cei lipsiti de curajul de a-si face o viata mai buna.
Nu sunt pentru cei care nu vor si nici pentru cei care se plang.

Dezvoltarea personala nu este pentru oricine, dar cu siguranta va fi atunci cand viata le va da o provocare al carei raspuns este depasirea propriilor limite si zdruncinarea credintelor.

 

*Photo by Austin Chan on Unsplash

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.