Dorinte… Visuri…

By 3 iunie 2013 Articole

DreamsCu totii avem dorinte. Unele sunt usor de indeplinit: vrem sa mancam o amandina, vrem sa iesim la o plimbare in parc, vrem sa vedem un film, etc. Altele sunt putin mai dificil de dus la finalizare: vrem sa slabim, vrem sa invatam sa dansam, vrem sa urmam un curs pentru a obtine o diploma intr-un anumit domeniu, etc. Dar sunt si dorinte care uneori par irealizabile: vrem sa ocupam o pozitie inalta intr-o companie multinationala,  vrem sa conducem o masina scumpa, vrem o vacanta in Bora Bora, etc  Acestea din urma pot trece usor la categoria  VISURI.

Fie ca vorbim despre dorinte, fie ca vorbim despre visuri, pasii de urmat pentru a le da viata sunt aceiasi.  Daca stim deja ce ne dorim, primul pas a fost facut. De cele mai multe ori oamenii raman blocati aici si nu indraznesc sa treaca la pasul urmator.

Dupa ce am definit clar care este obiectivul nostru (ex. imi doresc o excursie in India pentru o luna), etapa a doua este sa gasim raspunsurile la intrebarea: de ce am nevoie pentru a face acest lucru (exemplu: timp, bani, pasaport, informatii, agentii de turim, etc). Dupa ce am stabilit si am notat (este important sa ne notam toate aceste lucruri pentru ca altfel putem pierde usor din vedere anumite aspecte), prioritizam pasii: ce facem mai intai? Este important sa ne stabilim si niste termene limita de indeplinire a fiecarei etape caci altfel le amanam inconstient sau uitam de ele. Dupa ce am clarificat si acest aspect, trecem la treaba. Luam fiecare etapa pe rand si o realizam, pana ajungem sa traim visul.

Tu ce visuri ai? 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.