Scopul, sensul si misiunea vietii

By 5 aprilie 2021 Articole

Cu totii ne-am intrebat, la un moment dat in viata noastra de ce suntem pe acest Pamant? Ce sens are viata noastra? Oare avem o misiune de indeplinit?

 

De cele mai multe ori aceste intrebari apar in mintea noastra in momente de cumpana, momente care ne pun la incercare credintele, valorile, momente care ne testeaza limitele din toate punctele de vedere.

Spiritualitatea pare sa se ocupe si cu raspunsul la aceste intrebari. Insa, raspunsul real se afla in fiecare dintre noi. Nu exista un raspuns corect, un raspuns valabil pentru toata lumea. Exista ceea ce se potriveste la un moment dat fiecaruia dintre noi.

Sensul vietii este despre a trai in momentul prezent pe deplin constienti, ancorati in minunile vietii care ne sunt prezentate la fiecare pas: natura, culorile, prietenii, anotimpurile, cartile, trilul pasarilor, fosnetul copacilor etc.

Despre misiunea noastra si scopul vietii sunt mai multe teorii.

Unii afirma ca ne-am stabilit un scop inainte de a ne naste. Altii spun ca lectiile pe care le avem de invatat in aceasta viata sunt scopul vietii. Se spune si ca insasi viata pe acest pamant este un tel.

Indiferent care ar fi adevarul, indiferent daca sufletele sunt eterne, se reincarneaza si isi aleg sau nu diferite vieti cu diferite misiuni, putem fi de acord ca, in momentul in care simtim ca totul „curge” natural, ne simtim impliniti facand ceea ce facem si avand ceea ce avem, in acel moment putem spune ca suntem pe drumul menit noua.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.