Time management – Regula celor 60 secunde

By 21 iunie 2013 Articole

60-second-clockSe stie ca exista activitati care nu sunt nici importante, nici urgente si pe care le putem amana astfel incat sa nu ne incarcam programul zilnic. Dar exista si activitati carora le putem aplica „Regula celor 60 de secunde”. Aceasta presupune sa nu amanam lucrurile, ci sa facem imediat acele acivitati care necesita cel mult 60 de secunde pentru indeplinire. Spre exemplu: cat dureaza sa punem in dulap sau in cosul cu rufe murdare haina pe care am purtat-o? Mai putin de un minut. Dar cat dureaza sa spalam farfuria din care am mancat? Pana intr-un minut. Si daca nu ma credeti, cronometrati-va sa vedeti daca am dreptate.

Aceasta regula pare sa aiba legatura mai mult cu pastrarea ordinii pentru ca nu sesizam imediat cum am castigat timp facand lucruri atat de marunte. Ordinea, disciplina fac parte si ele din time management pentru ca e demonstrat cum acestea ne ajuta sa fim mai eficienti si astfel sa castigam mai mult din pretiosul timp.

Sa ne imganigam ca nu aplicam acest „truc” si dupa aproximativ o saptamana ne vedem nevoiti sa strangem din dinti si sa alocam 1-2 ore (in cel mai fericit caz) pentru a „scoate camera/casa la lumina”. Nu era mai usor daca erau deja toate lucrurile la locul lor si puteam termina curatenia saptamanala in jumatate de ora?

 

One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.