Traieste cu pasiune – Keith Abraham

By 20 ianuarie 2016 octombrie 10th, 2019 Articole

Autor: Keith Abraham

Titlu original: Living Your Passion: The 5 secrets to doing what you love and loving what you do

Editura: Amaltea

Aceasta carte promite inca din titlul ei ca iti dezvaluie 5 secrete despre cum sa faci ceea ce iti place si sa iti placa ceea ce faci. Ma asteptam sa citesc despre cum sa imi descopar convingerile care ma saboteaza, despre cum sa le schimb cu unele sanatoase, despre cum sa imi setez mintea subcontienta sa lucreze cu mine, nu impotriva mea si nu in ultimul rand ma asteptam sa gasesc indemnul de a face ceea ce imi place cu adevarat.

Ei bine, nu am gasit in aceasta carte nimic din toate astea. Desi inceputul mi-a captat repede atentia, pe parcurs interesul meu a scazut si asta deoarece asteptarile nu mi-au fost indeplinite, dar si pentru ca fiecare capitol spunea cam aceleasi lucruri, dar cu alte cuvinte.

Cele 5 secrete sunt de fapt etapele unei bune planificari sau managementul unui proiect numit „viata ta”. In esenta cartea ofera niste pasi simpli, esential de parcurs cand iti doresti sa realizezi un vis (un scop sau tel, oricum doriti sa il numiti) atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Cartea este presarata si cu exercitii concrete care sa te ajute in tot acest proces.

Daca ar fi sa aleg o idee care mi-a ramas dupa ce am citit aceasta carte, aceasta ar fi ca este foarte important sa ne alcatuim lista cu ceea ce ne dorim de la aceasta viata, dar sa nu ne oprim dupa cateva visuri, ci sa continuam pana ajungem la 100. Sa trecem in aceasta lista chiar si ceea ce pare imposibil de realizat. Din proprie experienta va spun ca mi s-au indeplint visuri la care nici nu indrazneam sa ma gandesc deoarece le credeam ireale.

Va las cateva pasaje din carte.

„Viata este prea scurta pentru a trai fara a avea o pasiune si prea lunga pentru a te complace in mediocritate.”

„Daca nu crezi in ceva, vei ajunge sa crezi in orice.”

„…viata ne ofera exact ceea ce noi asteptam de la ea. Nu astepti nimic, nu vei obtine nimic.”

„Nu iti compara niciodata scopul cu al altora, decat daca nu ai niciun scop.”

„Scopul tau trebuie sa-ti incalzeasca inima, sa-ti inspire sufletul si sa-ti revitalizeze spiritul.”