Training vs coaching

By 12 iulie 2019 martie 12th, 2020 Articole

Atunci cand doresti sa inveti ceva nou, apelezi la training. Vei afla cum sa vinzi, cum sa iti organizezi timpul, cum sa faci un proiect, cum sa utilizezi exel, cum sa tii un discurs sau sa susti o prezentare in fata unui public etc. Vei dobandi cunostinte, aptitudini si abilitati necesare pentru a deveni mai bun in activitatea zilnica.

Cand doresti sa faci o schimbare in viata personala sau profesionala, cand doresti sa iti perfectionezi o abilitate sau aptitudine, sa treci peste un blocaj, cand vrei o solutie la o problema, apelezi la coaching.

Training-ul este directiv: este condus de un trainer care controleaza procesul si informatiile livrate cu scopul de a transfera cunostinte sau de a dezvolta abilitati. Eficacitatea unui training depinde si de competenta trainer-ului, dar si de deschiderea participantului catre tema in discutie.

Coaching-ul se bazeaza pe intrebarile adresate de coach. Se exploreaza ceea ce clientul stie, dar nu constientizeaza, nu stie ce sa aleaga sau nu stie cum sa puna cap la cap cunostintele. Este o ghidare moderata de coach, o indrumare in gasirea solutiei potrivite.

Training-ul se adreseaza grupurilor, pe cand coaching-ul este centrat pe o singura persoana si pe nevoile ei. Exista si coaching de grup care se adreseaza echipelor.

Beneficiile maxime se obtin prin combinarea training-ului cu coaching-ul, mai ales pentru companii sau pentru dezvoltarea profesionala.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.