Tu stii de ce ai ales sa mergi azi pe acest drum?

By 7 iulie 2013 Articole

happy-people-multicultural-5Participam la o discutie despre vocatie si am fost intrebata de ce mi-am ales acest drum, de ce am ales dezvoltarea personala?

Raspunsul ar putea da dovada de egoism deoarece incepe cu „eu vreau” sau „mie imi place”.

Da, imi place sa vad oamenii zambind, linisititi, increzatori si puternici. Cred ca toti avem aceste resurse in noi. Nu toti oamenii le acceseaza poate pentru ca nu stiu cum sau nu au curajul sa o faca.

Consider ca oamenii care isi antreneaza aceste „calitati” (sau le putem numi si „abilitati”) pot face lumea mai buna. Sunt oameni care apeleaza cu usurinta la creativitate si pot gasi solutii eficiente pentru viata de zi cu zi, sunt oameni care considera problemele provocari, sunt cei care isi fac timp pentru relaxare, pentru familie si prieteni. Acesti oameni se gandesc la partile bune ale semenilor si nu judeca, stiu sa empatizeze si sunt darnici. Curajul face parte din ei si astfel profita de fiecare oportunitate aparuta. Sunt curiosi si cauta raspunsuri la intrebari de genul „cum?”, „de ce?”. Se creeaza astfel niste valori puternice care se transmit generatiilor urmatoare.

Tu ti-ai descoperit vocatia? De ce ai ales drumul pe care mergi acum?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.